Haku

E-palvelut

E-kirjat

Biblio

Siirry Biblio-palveluun

Biblio sisältää e-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin suomeksi ja ruotsiksi.

Biblio toimii kaikkialla, käyttöön tarvitaan internetyhteys sekä Lukki-kirjastokortti ja sen tunnusluku.

Biblio-palvelun käyttöön suosittelemme mobiilisovellusta iOS- ja Android-laitteille, mutta palvelu toimii myös internetselaimissa osoitteessa lukki.bibliolibrary.fi.

Bibliosta voi lainata enintään 8 e-kirjaa kuukaudessa. E-kirjojen laina-aika on 14 tai 28 vuorokautta. E-kirjoista ja e-äänikirjoista ei voi kertyä myöhästymismaksuja. Osa kirjoista on lainattavissa aina, osaa voi joutua jonottamaan.

Biblio-palvelun käyttö on maksutonta.

Biblio App-sovelluksen ohjevideo


Valtakunnallinen lasten ja nuorten digikokoelma

Siirry digikokoelmaan

Valtakunnallinen lasten ja nuorten digikokoelma sisältää valikoiman suomen- ja ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja.

Kokoelmaan kirjaudutaan omalla Lukki-kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Mikäli kaikki kokoelman lisenssit ovat käytössä, muodostuu valtakunnallinen varausjono.

Palvelun tarjoaa Ellibs. Sisältöä voidaan käyttää älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla. Android-, Huawei- ja iOS-laitteisiin voit ladata maksuttoman Ellibs-sovelluksen sovelluskaupasta.

Hankkeen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Digikokoelma on käytettävissä 31.12.2023 saakka.

E-lehdet

PressReader

Siirry PressReader-palveluun

PressReader sisältää tuhansia sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailmaa kymmenillä eri kielillä. Lehdet julkaistaan painettujen lehtien näköisversioina heti ilmestymispäivänä.

Suosittelemme PressReaderin käyttöön mobiilisovellusta iOS- ja Android-laitteille, mutta palvelu toimii myös internetselaimissa osoitteessa pressreader.com.

PressReader on käytettävissä ilman palveluun sisäänkirjautumista kirjaston asiakastietokoneilla sekä kirjaston langattomassa verkossa omalla laitteella käytettynä. Muussa tapauksessa käyttöön tarvitaan internetyhteyden lisäksi Lukki-kirjastokortti ja sen tunnusluku. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitaan myös sähköpostiosoite, jolla luodaan PressReader-käyttäjätili. Jatkossa kirjautumiseen voi käyttää joko kirjastokorttia tai käyttäjätiliä.

Lehtiä voi ladata mobiilisovellukseen luettavaksi myöhemmin paikoissa joissa ei ole internetyhteyttä.

PressReader-palvelun käyttö on maksutonta.


ePress

Siirry ePress-palveluun

ePress sisältää laajan valikoiman kotimaisia sanomalehtiä. Lehdet julkaistaan painettujen lehtien näköisversioina heti ilmestymispäivänä, ja hakutoiminnolla voi etsiä haluamiaan sisältöjä lehdistä. Lehdet ovat luettavissa kahden vuoden ajan.

HUOM! ePress-palvelu toimii vain kirjastojen asiakastietokoneilla ja kirjaston langattomaan tietoverkkoon liitetyillä laitteilla. Palvelua ei voi käyttää etänä.

ePress-palvelun käyttö on maksutonta.

Musiikki

Rockway

Siirry Rockway-palveluun

Rockway sisältää suomenkielisiä videokursseja laulun ja eri soittimien opiskeluun.

Palvelun käyttöön tarvitaan internetyhteys sekä Lukki-kirjastokortti ja sen tunnusluku. Rockway-palvelu toimii kaikkialla internetselaimissa osoitteessa kirjastot.rockway.fi/lukki.

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta, eikä niistä voi kertyä myöhästymismaksuja. Suosittua kurssia voi jäädä jonottomaan.

Rockway-palvelun käyttö on maksutonta.


Naxos Music Library

Siirry Naxos-palveluun

Naxos Music Library sisältää valtavan määrän pääosin klassista musiikkia verkossa kuunneltavaksi. Palvelussa on myös tietoa säveltäjistä, teoksista ja musiikin tyylisuunnista.

Palvelu on englanninkielinen (vaihtoehtoina mm. saksa, ranska, espanja, kiina).

Naxos Music Library toimii kaikkialla internetselaimissa osoitteessa karkkila.naxosmusiclibrary.com.

Naxos Music Library on käytettävissä ilman palveluun sisäänkirjautumista kirjaston asiakastietokoneilla ja kirjaston langattomaan tietoverkkoon liitetyillä laitteilla. Muussa tapauksessa käyttöön tarvitaan internetyhteyden lisäksi Lukki-kirjastojen kirjastokortti. Palveluun voi luoda myös oman käyttäjätunnuksen, jolla voi tallentaa soittolistoja.

Saatavilla on myös NML-mobiilisovellus iOS- ja Android-laitteille (vaatii oman käyttäjätunnuksen).

Naxos Music Libraryn käyttö on maksutonta.