En del av Lukki-tjänsterna kan vara ur bruk eller man har eventuellt begränsat deras användning på grund av coronaläget. Följ kommunernas meddelanden på adressen lukki.finna.fi samt på bibliotekens Facebook-sidor.

Sökning

E-tjänster

E-böcker

Biblio

Gå till Biblio-tjänsten

Biblio innehåller e-böcker och e-ljudböcker huvudsakligen på finska och svenska.

Biblio fungerar överallt, du behöver en internetuppkoppling samt ett Lukki-bibliotekskort och dess pin-kod för att använda tjänsten.

Vi rekommenderar en mobilapp för iOS och Android för att använda Biblio-tjänsten, men tjänsten fungerar också i webbläsare på adressen lukki.bibliolibrary.fi.

Du kan låna upp till 8 e-böcker per månad från Biblio. Lånetiden för e-böcker är 14 eller 28 dygn. För e-böcker och e-ljudböcker uppbärs inga förseningsavgifter. Vissa böcker finns alltid tillgängliga för lån, men en del material kan ha en väntetid.

Det är gratis att använda Biblio-tjänsten.

Guide till låntagare - Biblio app

E-tidningar

PressReader

Gå till PressReader-tjänsten

PressReader innehåller tusentals tidningar och tidskrifter runt om i världen på dussintals språk. Tidningarna publiceras som digitala versioner av de tryckta tidningarna så snart de har utkommit.

För att använda PressReader rekommenderar vi en mobilapp för iOS och Android, men tjänsten fungerar också i webbläsare på adressen pressreader.com.

PressReader kan användas utan inloggning i tjänsten med bibliotekets kunddatorer samt med en egen apparat i bibliotekets trådlösa nätverk. Annars krävs ett Lukki-bibliotekskort och dess pin-kod samt en internetuppkoppling. Första gången du loggar in behöver du också en e-postadress för att skapa ett PressReader-användarkonto. I fortsättningen kan du använda antingen ett bibliotekskort eller ett användarkonto för att logga in.

Tidningar kan laddas ner till en mobilapp för läsning senare på platser där det inte finns en internetuppkoppling.

Det är gratis att använda PressReader-tjänsten.


ePress

Gå till ePress-tjänsten

ePress innehåller ett stort urval inhemska tidningar. Tidningarna publiceras som digitala versioner av de tryckta tidningarna genast då de kommer ut och genom sökfunktionen kan man söka innehåll i tidningarna. Tidningarna kan läsas i två års tid.

OBS! ePress-tjänsten kan bara användas med bibliotekens kunddatorer och apparater anslutna till bibliotekets trådlösa nätverk. Tjänsten kan inte användas på distans.

Det är gratis att använda ePress-tjänsten.

Musik

Rockway

Gå till Rockway-tjänsten

Rockway är en webbtjänst som innehåller videokurser i sång och olika instrument. Kurserna går på finska.

För att använda tjänsten behöver du en internetuppkoppling samt ett Lukki bibliotekskort och dess pin-kod. Rockway-tjänsten fungerar överallt i webbläsare på kirjastot.rockway.fi/lukki.

Lånetiden för kurserna är 14 dygn och för dem uppbärs inga förseningsavgifter. Populära kurser kan ha en väntetid.

Det är gratis att använda Rockway-tjänsten.


Naxos Music Library

Gå till Naxos-tjänsten

Naxos Music Library erbjuder en enorm mängd mestadels klassisk musik som man kan lyssna på via webben. Tjänsten ger också information om kompositörer, verk och musikaliska stilar.

Tjänsten är på engelska (alternativen inkluderar tyska, franska, spanska, kinesiska).

Naxos Music Library fungerar överallt i webbläsare på karkkila.naxosmusiclibrary.com.

Naxos Music Library är tillgängligt på bibliotekets kunddatorer utan inloggning i tjänsten och med apparater anslutna till bibliotekets trådlösa nätverk. Annars behöver du ett bibliotekskort för Lukki-biblioteken utöver en internetuppkoppling. Du kan också skapa ditt eget användarnamn för tjänsten för att spara spellistor.

En NML-mobilapp för iOS och Android är också tillgänglig (kräver ett användarnamn).

Det är gratis att använda Naxos Music Library.