Haku

Hankintaehdotukset ja kaukopalvelu

Hankintaehdotukset

Teoksia, joita ei ole saatavilla LUKKI-kirjastoista, voi esittää hankittavaksi kirjastoon täyttämällä hankintaehdotuslomakkeen sähköisesti tai kirjastossa paikanpäällä. Mikäli kyse ei ole uutuudesta, teoksen painos voi olla myyty jo loppuun. Tällöin teos voi olla saatavilla vain kaukolainaamalla.

Karkkila

Hankintaehdotukset voi lähettää Karkkilan kaupunginkirjastolle verkkolomakkeella, tai pyytämällä henkilökunnalta kaukolainalomakkeen.

Tee hankintaehdotus (Karkkila)

Lohja

Hankintaehdotukset voi lähettää Lohjan kaupunginkirjastolle verkkolomakkeella, tai pyytämällä henkilökunnalta kaukolainalomakkeen.

Tee hankintaehdotus (Lohja)

Vihti

Hankintaehdotukset voi lähettää Vihdin kunnankirjastolle sähköpostilla, tai pyytämällä henkilökunnalta kaukolainalomakkeen.

vihdin.kunnankirjasto (at) vihti.fi

Kaukopalvelu asiakkaille

Kaukolainaksi voi pyytää tilattavaksi muista kirjastoista sellaista aineistoa, jota ei ole lainkaan hankittu oman kirjaston kokoelmiin. Kaukolainat ovat aina maksullisia, ja Lukki-kirjastojen kesken maksuissa on kuntakohtaisia eroja.

Kaukopalvelu on Suomessa aina kirjastojen välistä toimintaa, eli asiakkaan on aina tehtävä kaukolainatilaus kirjastonsa kautta. Kirjastot noudattavat valtakunnallista kaukolainaohjetta. Kirjasto tarvitsee asiakkaalta tiedot tilattavasta teoksesta ja sen painoksesta, sekä tiedon onko asiakas opiskelijana jossakin korkeakoulussa tai muussa siihen rinnastettavassa oppilaitoksessa. Tämä siksi, että osa yliopistokirjastoista ei anna kurssikirjoja lainaan muille kuin omille opiskelijoilleen.

Aineiston toimitusaika riippuu aineiston lähettävästä kirjastosta, eli siitä onko teos heti saatavilla vai joutuuko sitä jonottamaan. Esimerkiksi tenttikirjoja saattaa joutua jonottamaan pidempään. Tyypillinen kaukolainan toimitusaika on noin 1-2 viikkoa.

Jotkin aineistot ovat saatavilla vain kirjastossa luettaviksi tai paperikopioina. Kirjaston henkilökunta vahvistaa asiakkaalle ennen kaukolainan tilaamista sen käyttöehdot ja mahdolliset jäljennemaksut. Kaukolainan lopullinen hinta vahvistetaan asiakkaalle aina ennen tilaamista.

Laina-ajat ja lainaehdot määräytyvät aina lähettävän kirjaston käytäntöjen mukaan. Kaukolaina tulee uusia tai palauttaa eräpäivään mennessä. Kaukolainojen uusintapyynnöt voi soittaa oman kirjastonsa palvelunumeroon tai lähettää sähköpostilla. Kaukolainoja ei voida uusia odottaessa, vaan uusi eräpäivä ilmoitetaan asiakkaalle erikseen.

Tilaaminen ja hinnat

Karkkila

Tilaa kaukolaina Karkkilan kirjastoon verkkolomakkeella, tai pyydä henkilökunnalta kaukolainan tilauslomake.

Tee kaukolainatilaus (Karkkila)

Kaukolainan hinta on 4 € plus lähettävän kirjaston lasku. Ulkomailta tilatut kaukolainat laskutetaan lähettävän kirjaston laskun mukaan.

Jäljenteistä laskutetaan jäljenteiden toteutuneet kustannukset.

Maakunta-arkistoista tilattaessa maakunta-arkisto laskuttaa asiakasta suoraan.

Kaukolainat lainataan asiakkaan lainoiksi aivan kuten normaalitkin kirjastolainat. Kaukolainoja koskevat samat myöhästymismaksu- ja huomautusmaksukäytännöt kuin muitakin kirjastosta lainattuja lainoja.

Lohja

Tilaa kaukolaina Lohjan kaupunginkirjastoon sähköpostitse: kauko.lohja [at] lohja.fi, tai pyydä henkilökunnalta kaukolainan tilauslomake.

Kaukolainaa tilattaessa henkilökunta tarvitsee tilauksen yhteydessä seuraavat tiedot, pakolliset tiedot on täytettävä tai hakemusta ei käsitellä:

 • Nimi (pakollinen tieto)
 • Kirjastokortin asiakastunnus (pakollinen tieto)
 • Osoite (pakollinen tieto)
 • Puhelinnumero (pakollinen tieto)
 • Korkeakoulun nimi jossa tilaaja on opiskelijana, tai tieto jos tilaaja ei opiskele korkeakoulussa (pakollinen tieto)
 • Tilauksen tiedot: Tekijä, teoksen nimi, painovuosi tai painos, sekä aineistolaji eli onko tilaus kirja, lehtiartikkeli tai jokin muu aineistomuoto (pakollinen tieto)
 • Päivämäärä jolloin tilaaja viimeistään tarvitsee kaukolainan (pakollinen tieto)
 • Noutopiste josta tilaaja noutaa saapuneen kaukolainan: (pakollinen tieto)
  • Lohjan pääkirjasto
  • Karjalohjan kirjasto
  • Mäntynummen kirjasto
  • Pusulan kirjasto
  • Sammatin kirjasto
  • Saukkolan kirjasto
  • Virkkalan kirjasto
 • Tilauksen mahdolliset muut lisätiedot

Kaukolainan hinta on 7 € jos kaukolaina on saatavilla ja tilataan Varastokirjastosta tai yleisten kirjastojen kehittämistehtävää hoitavista kirjastoista. Kaukolainan hinta on 7 € sekä lähettävän kirjaston lasku, jos kaukolaina on saatavilla ja tilataan korkeakoulu- tai erikoiskirjastoista. Korkeakoulukirjastojen kaukolainat maksavat noin 16-40 €, riippuen mistä korkeakoulusta kaukolaina tilataan. Ulkomailta tilatut kaukolainat laskutetaan lähettävän kirjaston laskun mukaan.

Jäljenteistä laskutetaan jäljenteiden toteutuneet kustannukset (esim. tulostusmaksu).

Maakunta-arkistoista tilattaessa maakunta-arkisto laskuttaa asiakasta suoraan.

Kaukolainat lisätään asiakkaan lainoiksi aivan kuten normaalitkin kirjastolainat. Kaukolainoja koskevat samat myöhästymismaksu- ja huomautusmaksukäytännöt kuin muitakin kirjastosta lainattuja lainoja.

Vihti

Tilaa kaukolaina Vihdin pääkirjastoon sähköpostitse: kaukopalvelu.nummela [at] vihti.fi

Tilaa kaukolaina Vihdin Kirkonkylän kirjastoon sähköpostitse: kaukopalvelu.kk [at] vihti.fi

Kaukolainan hinta on 7 €. Ulkomailta tilatut kaukolainat laskutetaan lähettävän kirjaston laskun mukaan.

Jäljenteistä laskutetaan jäljenteiden toteutuneet kustannukset.

Maakunta-arkistoista tilattaessa maakunta-arkisto laskuttaa asiakasta suoraan.

Lainatusta myöhässä olevasta kaukolainasta peritään 2 € huomautusmaksu. Mikäli ensimmäiseen myöhässä olevan kaukolainan palautushuomautukseen ei reagoida, ja aineisto pysyy asiakkaalla myöhässä, asiakasta huomautetaan uudelleen ja lisätään uusi 2 € huomautusmaksu.

Kaukopalvelu kirjastoille

Lukki-kirjastoista myönnetään muille kirjastoille kaukolainaan lähinnä Lukki-kuntia koskevaa aineistoa, pääsääntöisesti ei kuitenkaan pitkäaikaissäilytettävästä kotiseutukokoelmasta. Jokaisella Lukki-kirjastojen kunnalla on erillinen kotiseutuhylly, josta myönnetään lainoja niin asiakkaille kuin kaukolainaankin.

Karkkila

Karkkilan kaupunginkirjasto antaa muille kirjastoille kaukolainaksi kokoelmiinsa kuuluvaa aineistoa. Karkkila-kokoelmasta ei myönnetä kaukolainoja. Karkkilan kaupunginkirjasto ei peri kirjastoilta kaukolainamaksuja.

Lohja

Lohjan kaupunginkirjasto antaa muille kirjastoille kaukolainaksi vain Lohjaa koskevaa kirjallisuutta, jota ei löydy muualta, ja joka on asiakkaille lainattavissa. Lohja-kokoelmasta ei myönnetä kaukolainoja. Lohjan kaupunginkirjasto ei peri kirjastoilta kaukolainamaksuja.

Vihti

Vihdin kunnankirjasto antaa muille kirjastoille kaukolainaksi kokoelmiinsa kuuluvaa aineistoa. Vihti-kokoelman aineistoa myönnetään kaukolainaan vain lukusalikäyttöön. Vihdin kunnankirjasto ei peri kirjastoilta kaukolainamaksuja.