Osa Lukki-kirjastojen palveluista saattaa olla poissa käytöstä tai niiden käyttöä on voitu rajoittaa koronatilanteen takia. Seuraa kuntakohtaista tiedotusta osoitteessa lukki.finna.fi sekä kirjastojen Facebook-sivuja.

Haku

Lumotun puiston salaisuus: kesäkampanja lapsille 1.6.-31.8.2021

Lumotun puiston salaisuus

Lumotun puiston salaisuus on alakouluikäisille suunnattu pelillinen lukukampanja. Lukupeliä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Pelaaminen ei vaadi kirjautumista. Lukupelistä on suomen- ja ruotsinkielinen versio. Molempiin versioihin pääsee osoitteessa lumotunpuistonsalaisuus.com.

Kampanjan nettisivut aukeavat 1.6.2021 ja ovat auki 31.8.2021 asti. Kampanjasta on myös kokonaan ääneen perustuva versio, joka löytyy samalta nettisivulta. Ääniversio on tarkoitettu niille, joille lukeminen on hankalaa.

Lukupelissä edetään digitaalisella Thinglink-alustalla peliruudusta toiseen. Kukin peliruutu sisältää kirjavinkkejä, kirjaan liittyvän tehtävän sekä ekstrasisältöä, kuten kuunnelmia ja minipelejä. Tarinassa päähenkilö ja hänen lemmikkikaninsa kohtaavat retkellään mitä erikoisempia hahmoja ja tilanteita. Lukupelissä tehtävänä on selvittää, mistä nämä erikoisuudet johtuvat. Mikä on Lumotun puiston salaisuus?

Lumotun puiston salaisuus on saatavilla myös paperiversiona kirjastosta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kirjastoista saa arvontalomakkeita. Täytä arvontalomake kirjastossa elokuun loppuun mennessä, ja osallistut palkintojen arvontaan!

Kesän lukuhaaste

Haaste 1

Lue kirja, jonka päähenkilö on lapsi. Piirrä sitten kuva kirjassa seikkailevasta hahmosta.

Lukuvinkit:

Haaste 2

Lue jokin satukirja ja keksi sitten oma satuhahmosi. Mikä on hahmon nimi? Miltä hän näyttää? Minkälaiset vaatteet hänellä on? Onko hänellä taikavoimia? Mistä hän pitää tai ei pidä?

Lukuvinkit:

Haaste 3

Lue kirja, joka naurattaa. Valitse kirjasta hauskin kohta ja lue se eläytyvästi ääneen perheenjäsenelle, kaverille, lemmikille tai vaikkapa pehmolelulle.

Lukuvinkit:

Haaste 4

Lue eläimistä kertovaa kirjaa yhdessä eläinkaverin kanssa. Eläinkaveri voi olla oikea eläin, lelu tai mielikuvituseläin.

Lukuvinkit:

Haaste 5

Lue jännittävää kirjaa peiton alla tai majassa.

Lukuvinkit:

Haaste 6

Lue kirja, jossa on mielikuvituksellisia olentoja tai paikkoja. Valitse sitten jokin kirjan hahmoista ja kirjoita hänelle kirje.

Lukuvinkit:

Haaste 7

Lue kirja, joka liittyy pelaamiseen. Suunnittele sen jälkeen oma pelisi! Peli voi olla vaikkapa lautapeli, korttipeli, muistipeli tai pihapeli.

Lukuvinkit:

Haaste 8

Lue kirja, jossa on poikkeuksellisen suuria tai pieniä hahmoja. Valitse sitten jokin kirjan hahmoista ja suunnittele sille koti. Kodin voi rakentaa, piirtää, askarrella tai vaikkapa muovailla!

Lukuvinkit:

Haaste 9

Lue kirja, jossa on paljon kuvia. Valitse kirjasta lempikuvasi ja kerro jollekin toiselle, mitä kuvassa tapahtuu.

Lukuvinkit:

Lisää lukuvinkkejä saat kirjastosta!