Haku

Lue kirjastokoiralle

Karkkila

Karkkilan kirjaston kirjastokoirat ovat koiria, joille kaikenikäiset ääneen lukemiseen harjoitusta tarvitsevat voivat käydä lukemassa, koira kuuntelee arvostelematta. Karkkilan kirjastokoiran virkaa hoitaa tällä hetkellä Outi Pietiläisen kleinspitz Nelson. Nelson on tavallinen kotikoira, joka on käynyt Kennelliiton Kaverikoira-koulutuksen.

Reilun vartin mittaisen lukuajan voi varata Karkkilan kirjaston asiakaspalvelusta puhelimitse numerosta 044 767 4642. Lisätietoja toiminnasta ja koirien tiedossa olevat vapaat lukuajat löytyvät ajankohtaisista tapahtumista kohdasta Karkkilan kirjastokoirat.

Lohja

Mäntynummen kirjaston lukukoira McClane on valkoinen länsiylämaanterrieri, joka nauttii elämästään joka käänteessä ja haluaa olla touhussa mukana lähes kaikkialla. McClane on ollut Kennelliiton kaverikoirana lähinnä vanhusten parissa ja myös jo hieman harjoitellut lukukoirana olemista.

Ystävälliselle koiralle voi varata 20 minuutin mittaisia lukuaikoja Mäntynummen kirjastosta sähköpostitse kirjasto.mantynummi (at) lohja.fi tai soittamalla puh. 044 369 5582. Vuoden 2023 aikoja on varattavissa päiville 20.2. ja 13.3., kellonajat 17:30, 17:50 ja 18:10.

Vihti

Harjoittele lukemista - lue kirjastokoiralle! Lukukoira- ja kirjastokoiratoimintaa on jo yli 70 kirjastossa Suomessa, toiminta on kansainvälistä. Koira ei arvostele lukijan taitoja, mikä vahvistaa lukuintoa. Kirjan voi itse valita tai tuoda oman kirjan. Kiitoksena lukukoira haluaa vain rapsutuksen.

Vihdin pääkirjastossa kirjastokoirana vierailee espanjanvesikoira Namu. Yksi lukuaika on 20 minuuttia. Tiedustele aikoja Vihdin pääkirjaston lainaustoimistosta puhelimitse numerosta 044 493 1337 tai sähköpostitse vihdin.kunnankirjasto (at) vihti.fi