Osa Lukki-kirjastojen palveluista saattaa olla poissa käytöstä tai niiden käyttöä on voitu rajoittaa koronatilanteen takia. Seuraa kuntakohtaista tiedotusta osoitteessa lukki.finna.fi sekä kirjastojen Facebook-sivuja.

Haku

Lue kirjastokoiralle

Karkkila

Karkkilan kirjaston kirjastokoirat ovat koiria, joille kaikenikäiset ääneen lukemiseen harjoitusta tarvitsevat voivat käydä lukemassa, koira kuuntelee arvostelematta. Maksuton toiminta pyörii Karkkilassa kahden vapaaehtoisen koirakon voimin: Outi Pietiläisen kleinspitz Nelson ja Risto Kaislan suomenlapinkoira Ukko ovat tavallisia kotikoiria, jotka ovat käyneet Kennelliiton Kaverikoira-koulutuksen.

Reilun vartin mittaisen lukuajan voi varata Karkkilan kirjaston asiakaspalvelusta puhelimitse numerosta 044 767 4642. Lisätietoja toiminnasta ja koirien tiedossa olevat vapaat lukuajat löytyvät ajankohtaisista tapahtumista kohdasta Karkkilan kirjastokoirat.

Lohja

Mäntynummen kirjaston lukukoira McClane on 3-vuotias valkoinen länsiylämaanterrieri, joka nauttii elämästään joka käänteessä ja haluaa olla touhussa mukana lähes kaikkialla. McClane on ollut Kennelliiton kaverikoirana lähinnä vanhusten parissa ja myös jo hieman harjoitellut lukukoirana olemista.

Ystävälliselle koiralle voi varata 20 minuutin mittaisia lukuaikoja Mäntynummen kirjastosta sähköpostitse kirjasto.mantynummi (at) lohja.fi tai soittamalla puh. 044 369 5582.

Vihti

Harjoittele lukemista – lue kirjastokoira Olgalle Vihdin pääkirjastossa Nummelassa! Lukukoiratoimintaa on jo yli 70 kirjastossa Suomessa, toiminta on kansainvälistä. Koira ei arvostele lukijan taitoja, mikä vahvistaa lukuintoa. Kirjan voi itse valita tai tuoda oman kirjan.

Kiitoksena Olga haluaa vain rapsutuksen, toiminta on maksutonta. Olga on saanut Kennelliiton kaverikoirakoulutuksen. Lukuaika 20 minuuttia, Olga vierailee kirjastossa kaksi kertaa kuussa. Varaa aika Vihdin pääkirjaston lainaustoimistosta puhelimitse numerosta 09 4258 3181 tai sähköpostitse vihdin.kunnankirjasto (at) vihti.fi