Karkkila library is closed until Feb 28, 2021. You can return library material and pick up your reservations.

Lohja libraries are open, but self service hours are not available 1.12.2020-31.1.2021. We recommend very brief library visits.

Vihti libraries are closed until January 31, 2021. You can return library material and pick up your reservations. The library bus is not in operation.

Some Lukki library services may be restricted or unavailable. Contact your library for details.

Search

Lue kirjastokoiralle

Karkkila

Karkkilan kirjaston kirjastokoirat ovat koiria, joille kaikenikäiset ääneen lukemiseen harjoitusta tarvitsevat voivat käydä lukemassa: koira kuuntelee arvostelematta. Maksuton toiminta pyörii Karkkilassa kahden vapaaehtoisen koirakon voimin: Outi Pietiläisen kleinspitz Nelson ja Risto Kaislan suomenlapinkoira Ukko ovat tavallisia kotikoiria, jotka ovat käyneet Kennelliiton Kaverikoira-koulutuksen.

Reilun vartin mittaisen lukuajan voi varata Karkkilan kirjaston asiakaspalvelusta (puh. 044 767 4642). Lisätietoja toiminnasta ja koirien tiedossa olevat vapaat lukuajat: Karkkilan kirjastokoirat

Lohja

Mäntynummen kirjaston lukukoira McClane on 3-vuotias valkoinen länsiylämaanterrieri, joka nauttii elämästään joka käänteessä ja haluaa olla touhussa mukana lähes kaikkialla. McClane on ollut Kennelliiton kaverikoirana lähinnä vanhusten parissa ja myös jo hieman harjoitellut lukukoirana olemista.

Ystävälliselle koiralle voi varata 20 minuutin mittaisia lukuaikoja Mäntynummen kirjastosta sähköpostitse kirjasto.mantynummi (at) lohja.fi tai soittamalla puh. 044 369 5582.

Vihti

Harjoittele lukemista – lue kirjastokoira Olgalle Vihdin pääkirjastossa Nummelassa! Lukukoiratoimintaa on jo yli 70 kirjastossa Suomessa, toiminta on kansainvälistä. Koira ei arvostele lukijan taitoja, mikä vahvistaa lukuintoa. Kirjan voi itse valita tai tuoda oman kirjan.

Kiitoksena Olga haluaa vain rapsutuksen, toiminta on maksutonta. Olga on saanut Kennelliiton kaverikoirakoulutuksen. Lukuaika 20 minuuttia, Olga vierailee kirjastossa kaksi kertaa kuussa. Varaa aika Vihdin pääkirjastosta puhelimitse numerosta 09 4258 3181 tai sähköpostitse: vihdin.kunnankirjasto (at) vihti.fi