Haku

Kotiseutukokoelmat

Kirjastojen kotiseutukokoelmiin sijoitetaan omaa kotiseutua koskevaa tai omalla kotiseudulla asuvien ja asuneiden tekijöiden tekemää aineistoa.

Suurinta osaa kotiseutukokoelmasta ei luovuteta lainaan, vaan sitä voi pyytää luettavaksi vain kirjaston lukusaliin. Kotiin lainattavaksi annettavat kotiseutua käsittelevät teokset ovat kirjastoissa omassa kunnan nimen mukaisessa hyllyssään.

Karkkilan, Lohjan ja Vihdin alueen kirjailijoita esitellään Elias-tietokannassa: Siirry Elias-tietokantaan

Karkkila-kokoelma

Karkkila-kokoelma sijaitsee Karkkilan kirjaston kotiseutuhuoneessa lasten- ja nuortenosaston takana. Huone on lukittu, mutta henkilökuntaa voi pyytää avaamaan oven milloin tahansa kirjaston asiakaspalveluaikana.

Kaikkia Karkkilan kirjastossa säilytettäviä paikallislehtiä ei ole viety kirjastotietokantaan. Lehtien säilytystiedot voi tarkistaa alla olevasta luettelosta. Irtonumeroina säilytettävistä vuosikerroista saattaa puuttua joitakin yksittäisiä numeroita.

Karkkila-kokoelmaan kuuluu jonkin verran Uudenmaanläänin Pyhäjärven seurakunnan kirkonkirjoja mikrofilmikopioina.

Luettelot Karkkilan mikrofilmeistä:

Karkkilan kirjaston kotiseutuhuoneessa käytettävissä ovat mikrofilmien ja mikrokorttien lukulaitteet.

Lohja-kokoelma

Lohjan sanomalehdet säilytetään mikrofilmeinä. Erilaisista Lohjaan liittyvistä aiheista (henkilöt, rakennukset, tiehankkeet, taide) on kerätty lehtileikkeitä toukokuuhun 2009 asti.

Lohja-kokoelmaan hankitaan kirkonarkistoja mikrofilmeinä. Kokoelmaan pyritään hankkimaan myös alueen karttoja ja Lohjaa koskevia pienpainatteita. Musiikkia hankitaan sekä äänitteinä että nuotteina. Lisäksi hankitaan muita Lohjaan liittyviä kuva- ja äänitallenteita.

Lohjan pääkirjaston 2. kerroksessa on käytettävissä mikrofilmin lukulaite. Laitteella voi skannata mikrofilmattuja lehtien sivuja ja mikrokortteja esimerkiksi USB-muistitikulle tai omaan sähköpostiin.

Luettelo Lohjan mikrofilmeistä

Mikrofilmin- ja mikrokortin lukulaitteelle pitää varata aika etukäteen Lohjan pääkirjaston aikuistenosaston asiakaspalvelusta: Lohjan pääkirjaston yhteystiedot. Laitteen käyttöön saa tarvittaessa opastusta.

Vihti-kokoelma

Vihdin kotiseutukokoelmaan kuuluu kauno- ja tietokirjallisuutta, lehtiä, pienpainatteita, elokuvia ja CD-levyjä. Kokoelma on nykyisin sisällytetty avokokoelmaan ja sen kaikki teokset ovat lainattavissa. Vihdin pääkirjastossa on myös Nuorisoseuran kirjasto -kokoelma, joka sisältää kirjoja vuonna 1851 perustetun Vihdin pitäjänkirjaston alkuperäisestä kokoelmasta. Kokoelmasta ei lainata teoksia mutta siihen voi tutustua tutkimustarkoituksissa.

Vihdin kirkonkirjoja ja Vihdissä ilmestyneiden sanomalehtien vuosikertoja tai osavuosikertoja on tallennettu mikrofilmeille ja niitä säilytetään Vihdin Museossa missä niitä voi myös lukea mikrofilmilukulaitteella.