Haku

Monikielinen kirjasto

Lukki-kirjastot voivat pyytää Helmet-kirjastojen Monikielisestä kirjastosta aineistoa kaukolainaksi. Kaukolainapyyntö kannattaa esittää suoraan henkilökunnalle, jotta voimme selvittää minkälaista kirjallisuutta ja millä kielellä asiakas aineistoa tarvitsee.

Monikielisestä kirjastosta tilatut kaukolainat ovat asiakkaille maksuttomia kaikissa Lukki-kirjastoissa.

Helmet-kirjastojen Monikielinen kirjasto tarjoaa maahanmuuttajille mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla äidinkielellä. Monikielisen kirjaston valikoimiin kuuluu aineistoa niin aikuisille, nuorille kuin lapsillekin noin 80 kielellä. Valtaosa Monikielisen kirjaston aineistosta on kirjoja, mutta kokoelmista löytyy myös musiikkia, elokuvia ja aikakauslehtiä.

Monikielisen kirjaston kokoelma sijaitsee Helsingissä Pasilan kirjastossa ja sen aineisto on Lukki-kirjastojenkin asiakkaiden haettavissa suoraan HelMet-verkkokirjaston kautta. Haettaessa Helmet-verkkokirjastosta haku kannattaa rajata kielen mukaan, sillä Monikielisen kirjaston kokoelmaa ei ole eritelty erikseen muusta Helmet-aineistosta.

Children's Library -sivusto

 

Children's Library

 

Ilmainen Children's Library -sivusto tarjoaa vapaan pääsyn useisiin erikielisiin lasten aineistoihin. Palvelun "simple search" -toiminnon kautta voi myös etsiä tietyn ikäiselle sopivaa luettavaa. Valittavina kielinä ovat muun muassa arabia, hindi, persia/farsi, swahili, ja monta kymmentä muuta.