Naxos-musiikkipalvelu

 

Siirry Naxos-musiikkipalveluun

 

Naxos-musiikkikirjasto täydentää Lukki-kirjastojen musiikkitarjontaa. Pääosin klassista musiikkia, jonkin verran myös jazzia ja etnomusiikkia tarjoava verkkopalvelu käsittää yli kaksi miljoonaa musiikkiraitaa sekä tietoaineistoa säveltäjistä, teoksista, orkestereista ja esittäjistä.

Musiikkikirjasto on maksuton ja sitä voi käyttää missä tahansa verkkoyhteyden kautta. Äänitteitä ei voi kuitenkaan tallentaa omalle laitteelle.

Palveluun kirjaudutaan kirjoittamalla Lukki-kirjastokortin numero Enter your Library Card Number -kenttään ja klikkaamalla Login -painiketta. Musiikkia voi etsiä hakulomakkeella tai yläreunan valikkoja selailemalla. Musiikkia pääsee kuuntelemaan rastittamalla halutut kappaleet ja klikkaamalla vasemmasta laidasta Play selections, jolloin valitut raidat avautuvat soittolistaksi erilliseen soitinikkunaan. Omia soittolistoja voi tallentaa vastaisen varalle, kunhan luo ensin henkilökohtaiset kirjautumistunnukset menemällä Playlists -välilehdelle, valitsemalla Sign up ja seuraamalla ohjeita.

Yhtäaikaisia Lukki-käyttäjiä palvelulla voi olla neljä.

Palvelu on käytettävissä englanniksi ja muutamilla muilla kielillä, ei kuitenkaan suomeksi.