Kirjastot avautuvat 1.6.2020, mutta osa palveluista saattaa olla avaamisen jälkeenkin poissa käytöstä tai niiden käyttöä on voitu rajoittaa. Seuraa kuntakohtaista tiedotusta osoitteessa lukki.finna.fi sekä kirjastojen Facebook-sivuja.

Varattavat tilat

Karkkilan, Lohjan ja Vihdin kirjastoista löytyy runsaasti tiloja niin yksityishenkilöiden kuin yhdistystenkin käyttöön. Osassa tiloista on pieni vuokrahinta, osa on maksuttomia. Alla olevassa taulukossa eriteltyinä Lukki-kirjastoissa varattavissa olevat kokous- ja luentotilat sekä näyttelytilat.

Selaamalla sivua alemmas näet kuntakohtaisesti eriteltynä erilaisten tilojen koot, kuvat, tietotekniset varustelut sekä ohjeet tilojen varaamiseksi.

Karkkila

 • Karkkilan kirjastossa on neljä varattavaa tilaa: Kirjastogalleria, kerhohuone, kotiseutuhuone ja kokoushuone. Niiden käyttö on pääsääntöisesti maksutonta.
 • Katso tilavarausohjeet, hinnat ja tilojen lisätiedot alla olevasta Karkkilan lisätieto-osiosta.

Lohja

 • Lohjan pääkirjaston Järnefeltinsali, lasten ja nuorten tapahtumien monitoimitila Pähkinä, ryhmätyötila (jaettavissa kahtia) sekä tutkijahuoneet ovat maksullisia.
 • Mäntynummen kirjaston mediateekki on paikallisille yhdistyksille maksuton.
 • Sammatin kirjaston Lönnrot-sali on paikallisille yhdistyksille maksuton.
 • Kaikissa Lohjan kirjastoissa voidaan järjestää näyttelyitä ja tapahtumia. Ota yhteyttä kirjastoon, jossa haluat järjestää tapahtumia tai näyttelyitä. Kirjastojen yhteystiedot etusivun aukioloajat ja yhteystiedot -osiossa.
 • Katso tilavarausohjeet ja tilojen lisätiedot alla olevasta Lohjan lisätieto-osiosta.

Vihti

 • Vihdin pääkirjaston luentosali ja kokoushuone ovat maksullisia.
 • Vihdin Kirkonkylän kirjaston opintosali on maksullinen.
 • Katso tilavarausohjeet ja tilojen lisätiedot alla olevasta Vihdin lisätieto-osiosta.

Karkkilan kirjaston varattavat tilat

Karkkilan kirjastolla on neljä varattavaa tilaa: Kirjastogalleria, kerhohuone, kotiseutuhuone ja kokoushuone.

Tilojen käyttö on pääsääntöisesti maksutonta, mutta Kirjastogallerian ja kerhohuoneen käytöstä voidaan periä vuokra käyttäjätahosta riippuen. Aina maksutonta on kotiseutuhuoneen ja kokoushuoneen käyttö (huoneet ovat lähinnä tutkijanhuonekäytössä), näyttelyiden pitäminen Kirjastogalleriassa järjestävästä tahosta riippumatta sekä Kirjastogallerian ja kerhohuoneen tapahtuma- ja kokoontumiskäyttö kirjaston asiakkaille, kaupungin sisäisessä käytössä sekä karkkilalaisille tai Karkkilassa toimiville yleishyödyllisille yhteisöille vapaaehtoistyön ja harrastusten edistämistarkoituksiin. Muilta tapahtumien ja kokousten järjestäjiltä peritään kerhotilasta vuokraa 20 euroa/tunti ja kirjastogalleriasta 30 euroa/tunti. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kirjastogalleriaan on järjestettävissä pöydät n. 20 hengelle, pelkkiä istumapaikkoja saa n. 50 hengelle. Kerhohuoneeseen on järjestettävissä pöydät n. 12 hengelle, istumapaikkoja n. 20 hengelle. Molemmissa tiloissa on kiinteä valkokangas sekä avoin langaton tietoverkko. Kirjastolta voi lainata lyhytaikaiseen käyttöön myös dataprojektorin ja kannettavan tietokoneen.

Kirjastogalleriassa tapahtumia järjestävän kannattaa huomioida, että näyttelyt saattavat rajoittaa tilan tapahtumakäyttöä.

Tiloja voi varata Karkkilan kirjaston asiakaspalvelusta, p. 044 767 4642 tai kirjasto@karkkila.fi.

Karkkilan kirjaston näyttelytila

Karkkilan kaupunginkirjaston Kirjastogalleria on tarkoitettu seutukunnan eri kulttuuritahojen ja yksityisten henkilöiden näyttelyiden pitopaikaksi. Kirjastogallerian varaustilanteen voi tarkistaa gallerian ajankohtaistiedotteesta.

Kirjasto ei peri näyttelynjärjestäjältä vuokraa. Kirjasto ei myöskään vastaa mahdollisista vahingoista, joita näyttelyjen esineille tapahtuisi. Kirjasto pidättää oikeuden käyttää Kirjastogalleriaa koulutus-, tapahtuma- ja kokoustilana näyttelyiden aikana. Näyttelyt ovat avoinna kirjaston palveluaikoina. Näyttelyn pitämisestä avoinna omatoimiaikoina on sovittava erikseen.

Gallerian koko, ripustusmateriaalit ja varustelu

Tila on kooltaan n. 6 x 8 metriä; korkeus n. 2,5 m. Kaikilla seinillä on kiskot ja liukuja, joihin näyttelyesineet voi ripustaa näytteilleasettajan itse hankkimilla siimoilla tai ohuilla metallilangoilla (kiskoliukuja näytteilleasettaja voi hankkia tarvitessaan lisää). Gallerian seiniin ei saa kiinnittää mitään sinitarralla tai teipillä. Ripustusmateriaalit on irrotettava kiskoliu’uista näyttelyä purettaessa. Yhdellä seinällä on ikkunoita, joiden alapuolella on myös kisko pienemmille tauluille. Muilla seinillä on ovet. Tilassa on yleisvalaistuksena loisteputket. Kolmella seinällä on kohdelamput. Tilassa on sähköpistokkeita, internetyhteys ja valkokangas.

Näyttelyn pystytys-, avajais- ja purkuajankohdat

Kirjastohenkilökunnan kanssa on sovittava hyvissä ajoin näyttelyn pystyttämis- ja purkamisajankohdista sekä mahdollisista avajaisista yms. näytteilleasettajan järjestämistä tilaisuuksista näyttelyn aikana. Näyttely tulee purkaa viimeisenä näyttelypäivänä ennen kirjaston sulkemisaikaa. HUOM! Kirjastolla ei ole varastotilaa näyttelyaineiston tilapäistäkään säilyttämistä varten, vaan näytteilleasettaja huolehtii aineiston sujuvista siirroista näyttelytilaan ja pois sieltä.

Näyttelyn markkinointi

Markkinoinnista vastaa näytteilleasettaja itse. Kirjastogallerian oveen on hyvä laittaa mainos, jossa on näyttelynpitäjän ja näyttelyn nimi sekä näyttelyaika. Paikallislehdet kirjoittavat mielellään näyttelyistä, joten lehtien kanssa kannattaa sopia haastattelusta:

 • Karkkilan Tienoo, p. 09 225 6656, kt.toimitus(at)karprint.fi
 • Karkkilalainen, p. 040 645 3909, toimitus(at)karkkilalainen.fi

Pidä kirjasto ajan tasalla näyttelysi tiedoista

Kirjasto ilmoittaa omilla www-sivuillaan ja kaupungin tapahtumakalenterissa gallerian näyttelyistä, joten kirjastolla on oltava tiedossa näyttelynpitäjän ja näyttelyn nimi sekä näyttelyaika.

Näytteilleasettajan yhteystiedot

Näyttelynpitäjän tulee antaa kirjastolle puhelinnumeronsa, jotta kirjasto saa yhteyden näyttelynpitäjään.

Lohjan kirjastojen varattavat tilat jaetaan kokous- ja luentotiloihin sekä näyttelytiloihin. Osa tiloista on maksullisia, osa maksuttomia.

Kaikissa Lohjan kirjastoissa voidaan järjestää tapahtumia ja näyttelyitä. Lähikirjastoissa järjestettäviä tapahtumia ja näyttelyitä suunniteltaessa on otettava yhteyttä suoraan kyseessä olevaan kirjastoon: Karjalohjan kirjasto puh. 019 355 381, Mäntynummen kirjasto puh. 019 369 5582, Ojamon kirjasto 019 369 5612, Pusulan kirjasto puh. 044 767 4826, Sammatin kirjasto puh. 019 357 3770, Saukkolan kirjasto puh. 019 373 420, Virkkalan kirjasto puh. 019 369 5602.

Jokaisessa toimipisteessä on asiakkaille avoin ja maksuton wlan-verkko, löydät verkon laitteesi wlan-verkkojen listauksesta nimellä "LohjaWLAN".

Alla olevasta luettelosta löydät Lohjan kaupunginkirjaston kokous- ja näyttelytilat, joista osa on maksullisia ja osa maksuttomia.

Peruutusmaksu kaikissa Lohjan kaupunginkirjaston maksullisten tilojen varauksissa on 25% vuokrasopimuksessa sovitusta tilavuokrasta, mikäli peruutus tehdään 1-3 viikkoa ennen tilaisuutta, ja koko tilavuokran hinta mikäli peruutus tehdään myöhemmin kuin seitsemän (7) päivää ennen tilaisuutta.

Lohjan kirjastojen kokous- ja luentotilat

Lohjan pääkirjasto, Järnefeltinsali

Lohjan pääkirjaston 1. kerroksen Järnefeltinsali muuntuu moneksi. Salissa järjestetään tavallisimmin luentoja ja kokouksia.

Koko: 80 m2, istumatilaa 30-60 henkilölle (riippuen sisustetaanko sali pelkillä tuoleilla vai myös pöydillä)

Tekniikka: Järnefeltinsalissa on videotykki ja äänentoistolaitteisto, puhujalle oma tietokone ja mikrofoni, ja salin tekniikkaan voidaan liittää esimerkiksi oma kannettava tietokone. Saliin on asennettu induktiosilmukka.

Varaukset: Lohjan pääkirjaston toimistosihteeriltä:
puh.: 044 369 1366
s-posti: johanna.ketola(at)lohja.fi

Vuokrahinnat (3 tuntia):

 • Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 38,00 €
 • Lohjan kaupungin järjestöt, maksullinen tilaisuus: 115,00 €
 • Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 62,00 €
 • Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksullinen tilaisuus: 115,00 €

Lohjan pääkirjasto, ryhmätyöhuone

Lohjan pääkirjaston 2. kerroksessa sijaitseva ryhmätyöhuone soveltuu pieniin kokouksiin ja koulutuksiin. Tilan kahdella seinällä kulkevat ikkunat tekevät tilasta ilmavan.

Koko: 38 m2, tilaan mahtuu 14 henkilöä. Ryhmätyöhuone on jaettavissa tukevalla väliseinällä kahdeksi eri tilaksi.

Tekniikka: Ryhmätyöhuoneen katossa on VGA-liitäntäinen videotykki, mutta mikäli tila on jaettu kahdeksi eri tilaksi, videotykkiä ei voi käyttää.

Varaukset: Lohjan pääkirjaston toimistosihteeriltä:
puh.: 044 369 1366
s-posti: johanna.ketola(at)lohja.fi

Ryhmätyöhuone on varattavissa maksutta Lohjan alueen opiskelijoille omatoimiseen ryhmäopiskeluun. Opiskelijat voivat tiedustella tilaa Lohjan pääkirjaston aikuistenosaston asiakaspalvelusta, puh. (019) 369 1477.

Vuokrahinnat (3 tuntia):

 • Puolitettu tila, Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 10,00 €
 • Puolitettu tila, Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 20,00 €
 • Puolitettu tila, Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksullinen tilaisuus: 35,00 €
 • Koko tila, Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 20,00 €
 • Koko tila, Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 35,00 €
 • Koko tila, Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksullinen tilaisuus: 70,00 €

Lohjan pääkirjasto, tutkijahuoneet

Lohjan pääkirjaston 2. kerroksessa on kaksi tutkijahuonetta, joita yksityishenkilöt voivat varata käyttöönsä päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi kerrallaan. Tutkijahuone 2:ssa on ikkuna, tutkijahuone 1:ssä ei ole ikkunaa.

Tekniikka: Tutkijahuoneissa on tietokone, jossa Win7-käyttöjärjestelmä ja Office 2010 -toimisto-ohjelmisto. Tutkijahuoneissa on myös skanneri.

Varaukset: Lohjan pääkirjaston toimistosihteeriltä:
puh.: 044 369 1366
s-posti: johanna.ketola(at)lohja.fi

Vuokrahinnat:

 • Päivä: 7,00 €
 • Viikko: 20,00 €
 • Kuukausi: 55,00 €
 • Kadonnut tutkijahuoneen avain: 20,00 €

Lohjan pääkirjasto, monitoimitila Pähkinä

Lohjan pääkirjaston 1. kerroksen monitoimitila Pähkinä on lasten ja nuorten tapahtumille tarkoitettu tila lasten- ja nuortenosaston vieressä. Tilassa järjestetään niin lasten taidenäyttelyitä, elokuvaesityksiä, nukketeatteria kuin satutuntejakin.

Koko: 46 m2

Tekniikka: Tilaan saa tarvittaessa käyttöön siirrettävän VGA-liitäntäisen videotykin.

Varaukset: Lohjan pääkirjaston toimistosihteeriltä:
puh.: 044 369 1366
s-posti: johanna.ketola(at)lohja.fi

Vuokrahinnat: Monitoimitila Pähkinän vuokrahinnat on tiedusteltava erikseen toimistosihteeriltä.

Mäntynummen kirjasto, mediateekki

Koko: 50 m2, tilaan mahtuu 25-35 henkilöä.

Tekniikka: Mediateekissä on sekä kannettavia että kiinteitä tietokoneita sekä älytaulu.

Varaukset: Mäntynummen kirjastosta:
puh.: (019) 369 5582
s-posti: kirjasto.mantynummi(at)lohja.fi

Vuokrahinnat:

 • Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 0,00 €
 • Lohjan kaupungin järjestöt, maksullinen tilaisuus: 20,00
 • Mediateekin laitteiden käyttö / pv: 10,00
 • Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 35,00 €
 • Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksullinen tilaisuus: 70,00 €

Sammatin kirjasto, Lönnrot-sali

Tunnelmallinen Lönnrot-sali on vuokrattavissa kokouskäyttöön.

Koko: Saliin mahtuu 25-40 henkilöä.

Varaukset: Sammatin kirjastosta:
puh.: (019) 357 3770
s-posti: kirjasto.sammatti(at)lohja.fi

Vuokrahinnat:

 • Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 0,00 €
 • Lohjan kaupungin järjestöt, maksullinen tilaisuus: 20,00 €
 • Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksuton tilaisuus: 35,00 €
 • Muut kuin Lohjan kaupungin järjestöt, maksullinen tilaisuus: 70,00 €

Lohjan kirjastojen näyttelytilat

Näyttelyjen tarjonnassa pyritään monipuolisuuteen. Näyttelyjen tulee olla laadullisesti ja teknisesti julkisiin tiloihin sopivia. Näyttelyaika on n. 2-4 viikkoa. Sama näytteilleasettaja voi järjestää näyttelyn korkeintaan kerran vuodessa. Sotaa ja väkivaltaa ihannoivia, rotusortoa puoltavia tai muulla tavoin ihmisarvoa loukkaavia näyttelyjä ei järjestetä. Näyttelytilaa pidetään avoinna yleisölle kirjaston normaaleina aukioloaikoina. Näyttelyaikaa haettaessa on ilmoitettuun aikaan sisällytettävä näyttelyn pystytys- ja purkuajat.

Lohjan pääkirjasto, käytävägalleria ja aulatila

Lohjan pääkirjaston 2. kerroksessa olevassa käytävägalleriassa järjestetään kuukausittain vaihtuvia kuvataidenäyttelyitä. Aulatilassa on järjestetty mm. artesaanien käsityönäyttelyitä, kuvataidenäyttelyitä ja monia muita tapahtumia. Tiloihin saadaan järjestettyä myös vitriinejä.

Varaukset: Pääkirjaston näyttelytiloja haetaan aina näyttelyhakemuslomakkeella. Lomakkeen voi myös hakea pääkirjastosta. Näyttelysuunnitelman vahvistaa kirjastotoimenjohtaja, puh. (019) 369 1479 ja 050 462 1642.

Lohjan pääkirjasto, monitoimitila Pähkinä

Lohjan pääkirjaston 1. kerroksen monitoimitila Pähkinä on lasten ja nuorten tapahtumille ja näyttelyille tarkoitettu tila lasten- ja nuortenosaston vieressä. Tilassa järjestetään niin lasten taidenäyttelyitä, elokuvaesityksiä, nukketeatteria kuin satutuntejakin.

Koko: 46 m2

Tekniikka: Tilaan saa tarvittaessa käyttöön siirrettävän VGA-liitäntäisen videotykin.

Varaukset: Lohjan pääkirjaston toimistosihteeriltä:
puh.: 044 369 1366
s-posti: johanna.ketola(at)lohja.fi

Vuokrahinnat: Monitoimitila Pähkinän vuokrahinnat on tiedusteltava erikseen toimistosihteeriltä.

Lohjan pääkirjasto, Linderinsali

Lohjan pääkirjaston 1. kerroksessa sijaitseva Linderinsali on Lohjan museon näyttelytila, jonka vuokrauksen hoitaa Lohjan museo.

Varaukset: Lohjan museon museoamanuenssilta:
puh.: 044 374 4206
s-posti: iiris.kankaanpaa(at)lohja.fi

» Linderinsalin näyttelytoiminnan periaatteet

» Tulosta Lohjan museon näyttelyhakemus

Karjalohjan kirjasto, Kulttuurivintti

Karjalohjan tunnelmallinen Kulttuurivintti on vuokrattavissa näyttelytarkoitukseen. Kulttuurivintti on avoinna Karjalohjan kirjaston palveluaikoina. Tilassa on hieman yli kaksi metriä ripustuskiskoja, ja tarvittaessa tilaan järjestyy myös kolmiosainen, kaksipuoleinen sermi, koko 210cm x 120cm.

Koko: 93 m2

Varaukset: Karjalohjan kirjastonhoitajalta:
puh.: (019) 355 381
s-posti: kirjasto.karjalohja(at)lohja.fi

Vuokrahinnat:

 • paikkakuntalaiset: 20 € / kuukausi
 • ulkopaikkakuntalaiset: 40 € / kuukausi

Vihdin kirjastojen varattavat tilat

Vihdin pääkirjastossa vuokrattavia tiloja ovat luentosali sekä kokoushuone. Yhteydenotot ja hintatiedustelut puh. (09) 4258 3181 tai puh. (09) 4258 3260.

Vihdin pääkirjasto, luentosali

Luentosalin varustus: Äänentoistoon kaiuttimet ja mikrofoni + headset. Clever note -älytaulu tietokoneliitännällä (sis.internet-selain). Lainattavissa kirjaston kannettava tietokone, jossa mm. powerpoint- ohjelma. Apple-TV esim. iPadeille, langaton yhteys älytauluun.

Vihdin pääkirjasto, kokoushuone

Kokoushuone sijaitsee Vihdin pääkirjaston 3. kerroksessa.

Kokoushuoneen varustus: Digitaalinen näyttö, jossa kannettavalle tietokoneliitäntä. Lainattavissa myös kirjaston kannettava tietokone, jossa Microsoft Powerpoint -ohjelma.

Vihdin Kirkonkylän kirjasto, opintosali

Vihdin Kirkonkylän kirjastossa vuokrattava tila on opintosali. Yhteydenotot puh. (09) 4258 3180.

Opintosalin varustus: Clever note -älytaulu: tietokoneliitännällä (sis.internet-selain). Lainattavissa kirjaston kannettava tietokone, jossa mm. powerpoint- ohjelma. Apple-TV esim. iPadeille, langaton yhteys älytauluun.

Tilat ovat vuokrattavissa kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Näyttelytilat ja ohjeet

Vihdin pääkirjastossa Nummelassa on kolme tilaa näyttelyiden järjestämiseen.

Vihdin pääkirjaston näyttelytilojen varaukset ja tiedustelut: informaatikko Lotta Jansson, lotta.jansson(at)vihti.fi tai puh. 044 767 4694.

Vihdin pääkirjaston aula

Kolmisärmäisiä näyttelyseinäkkeitä 4 kpl (kaksi sivua leveydeltään 110 cm ja yksi sivu 155 cm, kork 190 cm). Seinäkkäiden yläosassa on liukukisko, josta taulut voi siimalla ripustaa. Nauloja ei saa käyttää.

Vihdin pääkirjaston vitriinit

Vitriinit – 35 kpl, koko: lev 55 cm x kork 60 cm x syv 30 cm. Valolista vie 9 cm korkeudesta takaa ylhäältä. Säädettävät lasihyllyt.

Vihdin pääkirjaston lasiseinämä

Lasiseinämä – ripustus siimoilla tai kiinnitys teipillä, joka ei jätä jälkiä.

Vihdin Kirkonkylän kirjasto

Kirkonkylän kirjastossa varattavissa on kolme vitriiniä sekä muutakin tilaa tarvittaessa. Vitriinit ovat lainaussalin näyttämöllä. Mitat: lev 67,7 cm x kork 173 cm x syv 34,5 cm. Kussakin vitriinissä on viisi siirreltävää lasihyllyä: lev 64,5 cm x syv 29,5 cm. Itse näyttämön seiniin voi kiinnittää materiaalia siten, ettei kiinnityksistä jää näkyviä jälkiä.

Vihdin Kirkonkylän kirjaston näyttelytilojen tiedustelut: Marja Tuomikoski marja.tuomikoski(at)vihti.fi puh. (09) 4258 3263