Karkkilan kirjaston väliaikainen toimipiste Kipinä palvelee linja-autoasemalla, lisätietoa kuntakohtaisissa tiedotteissa ja aukioloaikojen yhteydessä.

Haku

Yläluokkien koulusarjat

KOULUSARJOJA EI VOI VARATA VERKKOKIRJASTON KAUTTA, mahdolliset varaukset tehdään aina kirjaston henkilökunnan välityksellä.

Muokattu: 6.10.2023
Hakutulos 1
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 107 sivua

Kirja on helppolukuinen ja kauniisti kirjoitettu säeromaani Marlista, joka on 15-vuotias ja asunut perheensä kanssa pari vuotta ulkomailla. Nyt he palaavat Suomeen. Marli tuntee itsensä ulkopuoliseksi, ja masennus alkaa hiipiä paikalle. Taakse jäänyt elämä, etenkin se yksi niin tärkeä ihminen, tuntuu ikävänä päivittäin. Mutta sitten Marli tapaa puistossa punapipoisen pojan, jonka seura saattaa jopa hiukan helpottaa..

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 179 sivua

Säeromaani Khimaira jatkaa Dodosta tuttujen nuorten aikuisten, Saran, Tuukan ja Iinan tarinaa, mutta sen voi lukea myös itsenäisenä teoksena. Nimi Khimaira tulee Kreikan mytologiasta, jossa samannimisellä taruhirviöllä on leijonan pää, vuohen ruumis ja häntänä skorpionin pyrstö.
Yhtä sekalaiseksi seurakunnaksi Sara kuvailee kolmen nuoren suhdejärjestelyä. Saran tyttöystävä Iina on myös Tuukan tyttöystävä. Ja jotta kuvio olisi vielä vähän kiharaisempi, Tuukka sattuu olemaan myös Saran ex-poikaystävä. Tilanne aiheuttaa omat haasteensa, mutta toisaalta, mitkäpä ihmissuhteet eivät?

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Haanpää, Päivi, toimittaja ; Riikonen, Marika, toimittaja ; Rannela, Terhi, kirjoittaja
2021
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 198 sivua

Kahtatoista novellia kietoo väljästi yhteen likaisuus: se voi tarkoittaa mitä vain likaisesta tunteesta fyysiseen likaan tai rohkeaan aihevalintaan.
Novellien avulla voi tarkastella kaunokirjallisuuden keinoja ja rakenteita (mukana on muun muassa säenovelli ja fragmentaarinen novelli) sekä esimerkiksi kirjoittamismetodeja. Valikoimassa on huomioitu eritasoiset lukijat; joukossa on esimerkiksi selkokielinen western-novelli.
Likaisessa tusinassa ovat mukana Tapani Bagge, Anu Holopainen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Emmi Itäranta, Siri Kolu, Kirsti Kuronen, Sirpa Kähkönen, Matti Laine, Reidar Palmgren, Jukka-Pekka Palviainen, Terhi Rannela ja Salla Simukka.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 143 sivua

Kirja pitää sisällään parikymmentä sopivanmittaista novellia, jotka ovat pääosin omia tarinoitaan, mutta muutaman novellin välillä on jonkinasteinen kytkös. Tarinat kertovat välähdyksiä nuoruudesta ja kipukohdista, joista rakkaus on myös näkyvässä roolissa - eri muodoissaan. Novellit pistävät miettimään, herättävät kysymyksiä, osa myös hämmentää tai jopa ahdistaa aiheellaan. Aiheina voi olla esimerkiksi tukahduttava ja valheellinen äidinrakkaus (Äidinrakkaus), salainen ihailija, jonka kirjelappuset käyvät ahdistaviksi (Kateus), kammottavat treffit nettideitin kanssa (Runo) tai kotioloihin kyllästyneen tytön karkaaminen läheiseen autiotaloon (Valse triste.) Monissa on avoin loppu, joka antaa lukijalle mahdollisuuden jatkaa tarinaa omassa mielessään.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 128 sivua

Säeromaani kertoo yhdeksäsluokkalaisesta Liljasta, joka on kova ihastumaan. Uusin someihastus on Ihana, joka asuu Jyväskylässä ja on siksi huolestuttavan, vaarallisen todellinen etäisempiin someihastuksiin verrattuna. Kun Liljan yksinhuoltajaisä haluaa Liljan tapaavan uuden naisystävänsä ja tämän lapsen, käy ilmi, että tämä lapsi on juurikin Liljan ihastus. Mikä järkytys!
Tarinan kierteet eivät jää tähän. Somessa Ihana on itsevarmasti muunsukupuolinen ja tiedostava, mutta konservatiiviselle äidilleen hän on tytär, jonka todellista sukupuoli-identiteettiä tai edes itse valittua nimeä äiti ei tiedä. Mutta kuinka Lilja selviää siitä, että isä seurustelee niin konservatiivisen ja kielteisen ihmisen kanssa? Kirja on tiivis ja nopeasti luettu ja keskustelua herättävä lukukokemus.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 47 sivua

Kunnaksen iki-ihana loruklassikko kaikenikäisille! Tiitiäisen satupuun runot kertovat eläimistä ja satuhahmoista mutta runot sopivat myös aikuiselle. Sopii klassikojaksolle esim. 9. luokkalaisille!

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 157 sivua

Koskettavassa säeromaanissa Iinalla on kannettavaan suurempi taakka kuin monella muulla yläkoululaisella. Hänen poikaystävänsä on masentunut, eikä Iina voi jättää yksin. Samalla pitäisi kuitenkin huolehtia omasta koulunkäynnistä, sillä arvosanoja on nostettava, jos Iina mielii lukioon. Tilannetta sekoittaa entisestään Dodo, salaperäinen olento, joka herttaisuudestaan huolimatta on yllättävän raju.

Kesän korvalla Iinan äiti jysäyttää vielä uuden pommin. Iinan täytyy lähteä isänsä luokse, jotta kaupungin vilinä ei häiritse arvosanoja petraavan tyttären keskittymistä. Iina ei ole uutisesta innoissaan, sillä isä on aiemmin tarttunut mieluummin pulloon kuin viettänyt aikaa Iinan kanssa. Ja miten käy Dodon ja poikaystävän, jos Iina jättää heidät keskenään kesäksi..

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 358 sivua

Kirja antaa lukijoille hiukan jännitystä, aivopähkinöitä, romantiikkaa, huumoria ja draamaa... Viisi lukiolaista joutuu jälki-istuntoon. Joukko koostuu Addysta, Cooperista, Bronwyista, Natesta ja Simonista, joka kuolee jälki-istunnon aikana. Bayview High´n koulu joutuu traagisen skandaalin keskelle. Motiivi murhaan löytyy moneltakin oppilaalta, kuollut Simon nimittäin on koulun oman juoruapplikaation perustaja ja isä ja hän on tuhonnut monta pari- ja ystävyyssuhdetta paljastamalla toisten oppilaiden synkimpiä salaisuuksia. Syyttävä sormi ja poliisin tutkinnat osuvat kuitenkin kiivaimmin samassa jälki-istunnossa olleisiin oppilaisiin. Eloon jääneet nuoret ovat kirjan päähenkilöitä, jotka kertovat omasta näkökulmastaan tarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 128 sivua

Huikean jännittävä nuorten salapoliisisarja menestysdekkaristilta. Mitä kummaa on tekeillä elokuvan kuvauksissa?
CLUE-ryhmän kotikaupungissa kuvataan rikoselokuvaa. Pensionaatti Helmessä pyörii näyttelijöitä ja kuvaajia. CLUE huomaa kuitenkin, että jotkut vieraat välttelevät kameroita. Myös meri kätkee salaisuuksia. Cecilia löytää sukeltaessaan vuosia sitten mereen syöksyneen moottoripyörän kuljettajineen. Voivatko kuvauksissa tapahtuvat outoudet liittyä vedenalaiseen mysteeriin?
Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira ovat CLUE-ryhmä. Vaaroja uhmaten he jahtaavat vihjeitä selvittääkseen rikokset. Helppolukuinen nuortenkirja jännityksestä pitävälle!

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 200 sivua

Teatterimaailmaan sijoittuva Noitasiskot kertoo kahden nuoren naisen ystävyydestä menestymispaineiden ja niiden synnyttämän epävarmuuden keskellä. Romaani näyttää kauniin traagisesti, miten vähästä unelman saavuttaminen tai kadottaminen voi olla kiinni. Isänsä kuolemasta toipuva, määrätietoinen Janica tahtoo näyttelijäksi. Tamperelaisen teatterikoulun pääsykokeissa hän tapaa mystisen ja eteerisen Miljan, ja syvä ystävyys syttyy heti. Se joutuu pian kuitenkin kovalle koetukselle, kun molemmat kilpailevat teatterikoulun lukuvuoden huipentavan Macbethin pääroolista – ja samalla kamppailevat omien surujensa kanssa. Shakespearelainen draama kehystää nuorten näyttelijöiden ja unelmien määrätietoisen tavoittelun vaikeuksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Morriganin koetukset Näytä tarkat tiedot

The trials of Morrigan Crow, suomi
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 368 sivua

Nevermoor-sarjan aloittava Morriganin koetukset kehottaa lukemaan tarinan, jonka kaltaista ei ole. Se kehottaa astumaan maailmaan, jonka kaltaista ei ole. Sakaalifaksissa asuva Morrigan Korppi on kirottu lapsi, jonka pitäisi kuolla ehtoona eli ajan viimeisenä päivänä. Kuolemaansa odottava 10-vuotias tyttö osallistuu tarjouspäivään, jossa hän saa kaikkien ällistykseksi neljä tarjousta eri tahoilta, muun muassa mystiseltä herra Jonesilta. Morrigan luulee tulleensa huijatuksi, kunnes merkillinen mies nimeltä Jupiter Pohjoinen tulee ja pelastaa hänet Savun ja varjon jahdilta Nevermooriin. Morrigan saa tietää, että hänet on valittu Meineikkaan Seuran kokelaaksi ja paikan saadakseen hänen on läpäistävä neljä erilaista koetusta, joihin vaaditaan jokin erikoiskyky. Viimeisessä koetuksessa hänen täytyy esitellä omaa erityiskykyään – kunhan hän ensin keksii, mikä se on...

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 308 sivua

Kaikki alkaa siitä kun Tim saa lahjaksi lohikäärmeen. Lohikäärmeet ovat pieniä ja jopa taskukokoisia. Historiankirjoissa tosin lukee, että lohikäärmeet ovat olleet joskus niin suuria, että niillä on voinut ratsastaa. Lohikäärme saattaa Timin moneen pinteeseen ja yhden jälkimainingeissa Tim saa ystävineen kutsun kuninkaallisten häiden jatkobileisiin. Juhlissa Tim tapaa Lynxin ja vaikka he ystävystyvät heti, moni voima näyttää olevan heitä vastaan. Vaihtoehtoinen Suomi, jossa on aatelisia ja taviksia; on itsehallintoalueita, haltijoiden lahjontaa ei kannata unohtaa ja lohikäärmeitä on olemassa. Nuorten fantasiakirja Suomea lohikäärmeille on hauska ja mielikuvituksellinen tarina, jossa Suomi on ajateltu uusiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 291 sivua.

Jaakko Kankaanpään uusi suomennos klassikkojännäristä! Kymmenen satunnaiselta vaikuttavan ihmisen joukko kutsutaan viettämään aikaa saarelle. Kun kaikki ovat paikalla, käy ilmi että isäntäväkeä ei ole missään, paikalla on vain kahdeksan vierasta ja pariskunnasta koostuva palvelusväki. Ensimmäisenä iltana gramofonilevyltä soitetaan synkkä viesti, joka syyttää kaikkia kymmentä paikallaolijaa murhista ja sen jälkeen vieraat alkavat kuolla yksi kerrallaan. Pöydällä on rivissä kymmenen posliinista sotilaspoikaa ja jokaisen kuoleman myötä yksi sotilaspoika katoaa. Kuka on syyllinen, kun paikalla ei ole ketään ulkopuolisia?

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 117 sivua.

Hanaa, Kosonen aloittaa humoristisen nuortensarjan, jossa mopopojat joutuvat jännittäviin ja yllättäviin tilanteisiin. Ensimmäisessä osassa ratkotaan varastetun Monkeyn kohtaloa ja kiristäjien henkilöllisyyttä. Helppolukuinen kirja ja jännite pysyy yllä koko tarinan ajan.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 128 sivua.

Päähenkilö, 14-vuotias Kerttu eli Kepa on ylipainoinen, hän harrastaa äitinsä kanssa mm. Postcrossaamista, geokätöilyä, pelaa Wizards Unitedia ja The Walking Dead Our Worldia. Väkijoukossa kulkiessaan hän haluaa ympärilleen jatkuvasti kosketuksilta suojaavan kerroksen ilmaa. Hän tarkkailee ympäristöään ja ihmisiä. Jatkuva pelko siitä että on tiellä ja tukkeena, että joku tuhahtaa ”läski”, kalvavat mieltä. Mutta kun Kepa on muutakin kuin painonsa! Hän haluaisi ihmisten näkevän hänet itsenään, ei kilojensa kantajana. Postcrossaajien matkalla Ahvenanmaalla hän tapaa toisen kummajaisen: tikkumaisen Huun mustissa vaatteissaan. He löytävät nopeasti saman aaltopituuden, hulluttelevat vaateostoksilla, pakenevat kännisiä huutajia Maarianhaminan kaduilla, uskaltautuvat yöuinnille - ja ystävystyvät. Lämminhenkinen ja ajatuksia sekä keskustelua herättävä kirja nuorille.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 262 sivua

Yllättävän testamentin myötä Vilma Sumeliuksen perhe muuttaa Hästebäckin kartanoon Raaseporin linnan tuntumaan. Edesmennyt isosetä on jättänyt Vilmalle kummia viestejä, joiden myötä uusi koti paljastaa salaisen puolensa. Kirja on täynnä talvisia huurrekuvia ikkunoissa, kutkuttavia arvoitusten ratkomisia, tutkimusretkiä oudossa kartanossa ja salaperäisiä välähdyksiä toisenlaiseen maailmaan, joka elää tavallisen maailmamme rinnalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 200 sivua.

John Lennon minussa on huumorilla höystetty kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun John Lennon haluaa laulaa 14-vuotiaalle Aija Velssille. Kirja on maagisen realistinen kasvutarina tarjoiltuna tilannekomiikalla ja rahtusella romantiikkaa. Kirja on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 245 sivua.

Laukku täynnä kauhua: kirjoja, sarjiksia ja leffoja. Kristian on valmis pitkään kesälomaan! Isovanhempien luona on kaikki mitä lomalta kaipaa. Hyvää ruokaa, oma rauha ja seikkailuja Neuvostoliiton entisellä sotilastukikohta-alueella. Ja mikä parasta: sydänystävät Matias ja Elsa. Aika ihana Elsa.

Mutta Kristian ei aavista, että kaikki mukaan pakattu kauhu kalpenee sen rinnalla, mihin hän itse on astumassa. Kylässä on tapahtunut outoja kuolemia ja katoamisia, joiden jäljille kolmikko pääsee. Kesä muuttuu kammottavaksi painajaiseksi, kun vuosikymmeniä kylää piinannut pahuus on taas astumassa esiin. Tutut kylähullut käyttäytyvät entistä oudommin. Eläintenraatoja löytyy naulattuina sähköpylväisiin. Kumma kulkuri aiheuttaa pakokauhua. Onko murhaaja liikkeellä? Ja kuka on seuraava uhri? Elsa?

Puna-armeijan räjäyttämä vanha kirous on kaivettu esiin. Sen lonkerot ulottuvat lähemmäksi, kuin kolmikko aavistaakaan. Kaiken keskellä tuntuu olevan tyttö nimeltään Anastasia. Kuka hän on? Saavatko ystävykset siihen vastausta? Vai ovatko he tienneet sen aina?

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 30 kpl.
Sivumäärä: 220 sivua.

Suomalaista mytologiaa, jännitystä ja romantiikkaa yhdistelevä Väkiveriset-sarja punoutuu neljän teeman ympärille: metsän, vuoren, veden ja maan. Kirjavinkkarina ja nuorten kirjastonhoitajana toimivan kirjoittajan vahva tietämys kohderyhmänsä lukutottumuksista ja -toiveista yhdistettynä huikeaan tarinankerrontaan tekee tästä sarjan avauksesta upean lukuelämyksen.

*Bling. Yksi känninen kännykkäkuva ja Pinjan elämä on pilalla. Poikaystävä ja kympin koenumerot ovat historiaa, ja nipottava äiti pakottaa hänet kesätöihin. Puistohommissa Pinja kohtaa erikoisen Virven, pihkantuoksuisen punapään, jota kohtaan hän tuntee selittämätöntä vetoa. Pinjan on kuitenkin vaikea päästää ketään lähelleen, sillä hän kantaa selässään varjeltua salaisuutta, jonka juurista hänen on pakko saada tietää enemmän.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 208 sivua.

Koukuttavaa jännitystä, vauhtia ja huumoria Sisilian huikeissa maisemissa. Uusi sarja alkaa!

16-vuotias Arttu lähtee rapututkijaisänsä mukana kuukaudeksi Sisiliaan mielessään kristallinkirkkaat vedet ja sitruunapuut. Rannalla hän pelastaa pulaan joutuneen tytön, mutta huomaa sotkeutuneensa vaarallisiin kuvioihin. Tunnelma lomaparatiisissa muuttuu vähitellen yhä uhkaavammaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl
Sivumäärä: 172 sivua

Kirjan juoni on periaatteessa hyvin simppeli: sotatantereelta lomille pääsevä Joose Keppilä löytää köyden, jonka kietoo kehonsa ympärille ettei jäisi varastamisesta kiinni. Kotimatkaa haittaa se, että köysi rupeaa kiristämään ja kuristamaan. Perille päästessään Joose on sekava ja tajuton, vaimo kauhistuu miehensä kuntoa ja tätä elvyttäessään katkoo mokoma koko köyden pätkiksi ja hautaa lantalaan. Hukkaan meni sekin vaiva! Manillaköydessä polveilee kuitenkin monta tarinaa ja kertomusta, jotka varastavat huomion pääjuonelta. Kirja osoittaa sodan järjettömyyden. Todellinen kotimainen klassikkoteos.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Kirja
Canth, Minna, kirjoittaja, ; Maijala, Minna, esipuheen kirjoittaja
2016
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 116 sivua.

Anna Liisa (1895) on Minna Canthin viimeinen näytelmä. Aikalaiset pitivät sitä Canthin parhaana teoksena. Moraaliset ja yhteiskunnalliset rajat, rajojen rikkominen ja oman totuuden kohtaaminen sosiaalisten paineiden keskellä ovat jatkuvasti ajankohtaisia aiheita.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 50 kpl
Sivumäärä: 204

Toimittaja Vatanen on saanut tarpeekseen työstä, vaimostaan ja koko kaupunkilaisesta elämänmenosta. Valokuvaajaystävänsä kanssa hän päättää karistaa toimiston tomut lopullisesti jaloistaan. Kun kaksikko törmää jäniksenpoikaan, alkaa Vatasen uskomaton seikkailu kohti vapautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 40 kpl.
Sivumäärä: 239 sivua.

Stanley Yelnats on poika, jonka kohtalona on olla väärässä paikassa väärään aikaan. Kun lenkkitossu putoaa taivaasta hänen päähänsä, Stanley joutuu syyttömänä poikien rangaistusleirille paahtavan kuumaan autiomaahan. Mutta kohtalolla on takataskussaan paljon muutakin. Sattumien palapeli, joka alkoi muotoutua sata vuotta sitten autiomaan ollessa vielä järvi, on lukijan ratkaistava itse.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Korkea-aho, Kaj, kirjoittaja ; Forsström, Ted, kirjoittaja ; Otsamo, Pentti, kuvittaja ; Beck, Laura, kääntäjä
2017
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 30 kpl
Sivumäärä: 207

Yläasteen arki on karunkoomista ja kisa suosiosta ja huomiosta on kovaa. Voiko pahasta puheripulista kärsivä Atlas voittaa oppilaskunnan vaalit, kun vastassa on muskelimies Justus, jonka Youtube-video oman ahterin kärventämisestä on saanut peräti 150 000 katsojaa? Atlaksen sarjakuvasivustolla seuraajia taas on 15, vanhemmat mukaan lukien.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 28 kpl
Sivumäärä: 203

15-vuotias Rene Kolppanen on selvinnyt yläkoulusta noudattamalla isoveljensä sääntöjä: A) Älä tee itsestäsi numeroa. B) Ole huomaamaton. C) Ole keskiverto. D) Älä rakastu koulun kauneimpiin tyttöihin. Pian Rene voi jättää taakseen koulun, kylän ja ihmiset. Kuka nyt haluaisi jäädä Kiukaisille? Siellä ei tapahdu mitään, eikä tule koskaan tapahtumaankaan. Mutta juuri kun maali häämöttää, Rene alkaa epäillä. Onko vaatimattomuus ja näkymättömyys sittenkään minkään väärti? Kolme kuukautta ennen koulun loppua Rene saa hullun idean. Jos kerran tähdet eivät tule heidän luokseen, heidän pitää mennä niiden luokse. Tai tarkemmin ottaen heidän pitää itse ryhtyä sellaisiksi. Poikabändiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 30 kpl
Sivumäärä: 230

Seiskaluokkalainen Senja on valehdellut kavereilleen kodistaan ja perheestään, koska huonomaineinen vuokralähiö Koilaakso ja köyhä siivooja-yksinhuoltajaäiti hävettävät. Isästään Senjalla on tiedossa vain nimi ja vanha valokuva. Yllättäen äiti päättää lähteä Norjaan tienaamaan kunnolla ja jättää Senjan isänpuoleisten sukulaisten hoiviin arvostetulle asuinalueelle. Alkujärkytyksestä toivuttuaan Senja on onnellinen, kun isän tapaaminen näyttää vihdoin järjestyvän. Mutta koko totuus ei ole vielä suinkaan paljastunut.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 38 kpl.
Sivumäärä: 206 sivua.

Poika raidallisessa pyjamassa on tarina 9-vuotiaasta Brunosta, jonka isä on natsiupseeri. Perhe muuttaa isän työn takia keskitysleirin liepeille Auschwitziin. Brunosta on kurjaa jättää koti ja leikkikaverit, eikä hän viihdy uudessa asuinpaikassa. Ikävyyttä poistaakseen hän alkaa tehdä tutkimusretkiä lähiympäristöön ja ystävystyy salaa vanhemmiltaan aidan toisella puolella olevan juutalaispojan Shmuelin kanssa. Shmuelin isä on kadonnut, ja pojat päättävät yhteistuumin etsiä hänet. Shmuel lainaa Brunolle raidallisen pyjaman, jotta tämä ei herättäisi huomiota aidan toisella puolella. Bruno pukeutuu lainavaatteisiin ja pujahtaa aidan ali...

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 20 kpl.
Sivumäärä: 206 sivua.

DragonSlayer666 elää mieluiten virtuaalimaailmassa - vain tietokoneriippuvuudesta huolestunut äiti voisi estää häntä tulemasta maailman parhaaksi pelaajaksi! Nuori mies raportoi elämäänsä vimmaisella nörttiliturgiallaan koneella 24/7 ja kommentoi hankaliakin asioita: koulukiusaamista ja pelimaailman tarjoamaa pakoa. Elämää eivät helpota äidin kreikkalainen poikaystävä, koulun ihqutteleva pissisparvi, ylireagoiva hattunatsireksi ja arkkivihollinen hege91, joka luulee olevansa mestari battlefieldissä. Onneksi on yksi punatukkainen tyttö, joka muistuttaa Resident Evilin Milla Jovovichia. DragonSlayerin haaveet heidän yhteisestä tulevaisuudestaan pirstoutuvat, kun hän erehtyy viemään löytämänsä kuula-aseen kouluun...

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 20 kpl.
Sivumäärä: 338 sivua.

Kipu ei jalosta, mutta tekee näkyväksi. Rakkaus on aina vaikeaa, mutta ei mahdotonta silloinkaan, kun on parantumattomasti sairas. Syöpää sairastava 16-vuotias Hazel on onnekas saatuaan muutaman lisävuoden. Elämä tuntuu silti jo eletyltä, kunnes hän tapaa hurmaavan Augustus Watersin. Toisistaan Hazel ja Augustus löytävät sen, mitä eivät ole vielä ehtineet menettää.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 188 sivua.

Huima seikkailuromaani Jules Vernen hengessä Umbrovian prinsessa Gigin perhe on paennut vallankumousta halki Euroopan kaukaiseen Keloburgin satamakaupunkiin. Vallankaappaajat eivät kuitenkaan luovuta: perheen asuntoon heitetään pommi, ja kuningatar ja Gigin kolme siskoa siepataan. Pelastusoperaatiosta sukeutuu Gigille ja hänen parhaalle ystävälleen katupoika Henrylle hurja ja vaarallinen seikkailu, täynnä ihmissusia, merirosvoja, salakuljettajia ja mielikuvituksellisia koneita. Kerjäläisprinsessan maailma on omintakeinen ja kiehtovan aistivoimaisesti kuvattu. Teos on steampunkia, vaihtoehtoista historiaa, joka herkuttelee 1800-luvun keksinnöillä ja ajankuvalla. Magdalena Hain huima seikkailu- romaani tuo tämän maailmalla suositun kirjallisuudenlajin suomalaiseen nuortenkirjallisuuteen. Teos aloittaa Gigin ja Henryn vaiheista kertovan trilogian.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 20 kpl.
Sivumäärä: 133 sivua.

On kesäloma ja kahdeksas kouluvuosi takana. Manulle avautuu hieno mahdollisuus lähteä melomaan Itä-Suomeen - sekä tietenkin etsimään uusia geokätköjä. Mutta miten pyytää mukaan Helmi, joka tuntuu etääntyneen hänestä kevään aikana? Onko mikään kuin ennen? Saarikätkö on neljäs osa Hanna Kökön suositussa, geokätköilyn maailmaan sijoittuvassa nuortenkirjasarjassa, jonka aiemmat osat ovat Kätkö (2013), Vaara (2013) ja Varjon jäljillä (2014).

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 20 kpl.
Sivumäärä: 158 sivua.

Lotan isä on pakomatkalla, ja Lotalle tulee pakottava tarve löytää hänet. Lotta tapaa puistossa mukavan pojan, joka saattaisi olla sopivaa matkaseuraa. Perjantai on hyvä päivä lähteä. Kaksikko matkaa halki Suomen vihjeiden perässä, näkee monenlaista ja tutustuu varovasti toisiinsa. Kun isä viimein löytyy, on Lotta monta kokemusta rikkaampi - ja sekä isä että tytär voivat lopettaa pakenemisen.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 45 kpl.
Sivumäärä: 218 sivua.

Henri, Rudi ja Samu päättävät perustaa mopojengin, sillä mikä olisikaan hienompaa kuin ajella jengiliivit päällä mopolla, kaunis tyttö tarakalla? Tosin kellään ei ole tyttöystävää, eikä idean isällä Henrillä ole vielä sitä mopoakaan... Koska kuolematon idea syntyy huoltoaseman kulmilla notkuessa, nimeksi keksitään valtavan hieno ja vain kohtalaisen naurettava Shells Angles. Liiviprojektiin värvätään mukaan myös Henrin salainen ihastus Milla, ja niin Shells Angles on valmis ratsastamaan...

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 25 kpl.
Sivumäärä: 265 sivua.

Pimiöön on ripustettu kuivumaan pestyjä viidensadan euron seteleitä. Ilmassa leijuu vanhan veren haju. Lumikki Anderssonin periaatteena on olla sotkeutumatta asioihin, jotka eivät hänelle kuulu, mutta seteleiden löytäminen kiskaisee hänet keskelle kansainvälistä huumebisnesvyyhtiä. Alati kiihtyvä tapahtumien pyörre heittää Lumikin hengenvaarallisiin tilanteisiin, pakenemaan kylmäverisiä rikollisia ja lopulta salaisiin Jääkarhun juhliin. Tapahtumien taustalla talvi on kylmempi kuin vuosiin, ja pakkanen kurittaa Tampereen katuja. Lumikin on ollut pakko oppia puolustautumaan. Pakko oppia luottamaan vain itseensä. Pakko oppia tietämään, milloin pitää paeta ja milloin taistella. Hän on voittanut menneisyytensä pelot mutta kasvattanut samalla ympärilleen ehkä liiankin vahvan suojamuurin.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 30 kpl.
Sivumäärä: 238 sivua.

Finlandia Junior -voittaja 2015! Rambo antaa äänen nuorelle, joka saa harvoin ääntään kuuluville. Rambo on kasvanut kaksin äidin kanssa ja tottunut selviytymään yksin, kun äiti on masentunut. Pojalla on lyhyt pinna mutta huima mielikuvitus, ja koulussa hän karttaa hyväosaisten seuraa. Kesäloma saa väriä, kun Rambo pääsee äidin miesystävän vanhempien mökille. Mikä paratiisi: päivärytmi, ruoka-ajat ja maailman hyväsydämisin isäntäväki! Rauha rikkoontuu, kun niskojaan nakkeleva Liina saapuu. Tytöllä on näennäisesti kaikki hyvin, mutta onko hän yhtään Ramboa onnellisempi?

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 20 kpl.
Sivumäärä: 317 sivua.

Saarnikaupungin keskellä kohoaa salaperäinen ja synkkä Vuori, jonka pilvien peitossa olevaa huippua kukaan ei ole koskaan nähnyt. Eräänä päivänä Katakombimuseossa työskentelevä Lif saa erikoisen käskyn - lähteä ylös vuorelle, ja lähteä heti, sillä pian vuori paljastuu eikä mikään ole niin kuin ennen. Kun kaikki alkavat maalailla kauhukuvia tulevasta katastrofista, Lif päättää lähteä elämänsä matkalle kohti tuntematonta.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

Koulusarjan kappalemäärä: 20 kpl.
Sivumäärä: 196 sivua.

Kiistaton tosiasia on, että ysiluokkalainen Santtu on iskenyt koulun pihalla nyrkillä tummaihoista koulukaveriaan kasvoihin. Kyse oli mitättömästä jutusta, polkupyörän satulasta. Äidille moinen käytös ja ainokaisen pojan rasistin maine eivät sovi. Niinpä Santtu saa aloittaa kesänsä leirioloissa keskellä ei mitään. Mutta miten sen asian laita lopulta olikaan? Ja mitä muut leiriläiset ovat tehneet ansaitakseen komennuksen kauas sivistyksen selän taakse? Ennen kuin leiri on ohi, ollaan jo paljon viisaampia.

Tallennettuna: