Karkkilan kirjaston väliaikainen toimipiste Kipinä palvelee linja-autoasemalla, lisätietoa kuntakohtaisissa tiedotteissa ja aukioloaikojen yhteydessä.

Haku

Svenskspråkiga klassuppsättningar

Muokattu: 5.1.2018
Hakutulos 1
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

25 st.
Sidor: 114
Rekommenderas för åk 1-3

I en skola i en liten stad sitter en pojke i ett klassrum, djupt försjunken i egna tankar. Pojken heter Patrik, och han älskar kartor. Själv äger han tre stycken, en över hela världen, en över stjärnhimlen och en över staden där han bor.Den här dagen kommer att bli den mest spännande i Patriks liv, fast det vet han inte ännu. Helt snart kommer han att bli retad av klassens värsting Irene och rymma från skolan. När han stiger på bussen som skall ta honom hem, hamnar han av misstag på en gruppresa för pensionärer. Vad pinsamt!Men när det framkommer att en av seniorerna blivit kidnappad hittar Patrik plötsligt sig själv mitt i ett spännande och fartfyllt äventyr. Vad är datamedikamentatorn? Vad betyder larm 001? Skall Patrik och pensionärerna hitta fram i tid för att rädda den kidnappade Elsa? Och vilken roll spelar elaka Irene i kidnappningen? Patrik och Pensionärsmakten är en äventyrsroman för 6-9 åringar.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

20 st.
Sidor: 92
Rekommenderas för åk 7-9

Richard Bachs Måsen är en av de största boksuccéerna genom tiderna, och hittar ständigt nya läsare. Måsen, eller Jonathan Livingston Seagull, vill till varje pris fullända konsten att flyga, även om hans flock ständigt påminner honom om att måsar ska koncentrera sig på det nödvändiga: att skaffa mat. Men trots att Jonathan verkligen har försökt att vara som alla andra, lyckas han inte kuva sin längtan. Han kan inte låta bli att tro att livet, om det verkligen levs, har något mer att erbjuda. Priset han får betala är högt - ensamhet, smärta och ond bråd död - men resan som den fria fågeln Jonathan Livingston Seagull tar läsaren med på visar sig leda längre än någon kunnat tro - upp i skyn och in i hjärtat. Den moderna klassikern Måsen är en bok för alla dem som vill våga följa sina drömmar, hur högtflygande de än må vara.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

20 st.
Sidor: 184
Rekommenderas för åk 7-9

Sommaren efter nian jobbar Viktor Blomberg som dinosaurieförsäljare och flyttkarl på Zoologiska museet. Till sist tröttnar Viktor på att vara osynlig, eller snarare på att Jeppe är så väldigt synlig, och bestämmer sig för att spela allesammans ett spratt. Brev till världens ände är en berättelse om svartsjuka, skuld och isbjörnar. Om hur mycket illa man kan göra utan att det märks och om vad som händer sedan. Om att också ett brev till världens ände till sist kommer tillbaka och om att vänskapen möjligen inte var alldeles död.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

15 st.
Sidor: 136
Rekommenderas för åk 3-5

Sune är lycklig. Hans familj ska åka ut i skogen och campa och leva vildmarksliv tillsammans med Sophie och hennes familj. Allt är upplagt för en underbar resa ut i friska luften. Men som vanligt så blir ingenting riktigt som Sune har tänkt sig. Pappa Rudolf och Ragnar turas om att vara pinsamma och jobbiga. Bråket smittar av sig på mammorna och till slut blir även Sune och Sophie osams. Hur ska alla bli bästa vänner igen?

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Lukki-kirjastot
Muistiinpano:

20 st.
Sidor: 89
Rekommenderas för åk 1-4

Tjugonde LasseMaja på banan - ett fartfyllt mysterium med slapstickinslag! Stölder, tappade badbyxor och brandlarm - vad är det som händer under Stora julsimmet egentligen? Granen är på plats i simhallen och ur högtalarna strömmar julmusiken. Det verkar som om hela Valleby trängs i bassängen för att simma 200 meter. Simborgarmärket hägrar. Men det stämningsfulla evenemanget urartar till en riktig slapstick-fars, där en huttrande sol-och-vårare, en godtrogen kassörska och en försmådd badvakt bildar en sannolik trio. Och så en rättfärdig präst i tomtemask plus en icke simkunnig hotellreceptionist på det…

Tallennettuna: